Putin podpísal výnos o vymenovaní Anatolija Antonova za veľvyslanca v USA

NETKY.SK • 21 August 2017, 15:12 • 2 min
Putin podpísal výnos o vymenovaní Anatolija Antonova za veľvyslanca v USA

MOSKVA - Novým ruským veľvyslancom v USA sa stal kariérny diplomat Anatolij Antonov, ktorý v minulosti zastával aj funkciu námestníka ministra obrany.

slovakia

left justify in out

Výnos o vymenovaní Antonova do funkcie veľvyslanca Ruska v USA a stáleho pozorovateľa v Organizácii amerických štátov podpísal ruský prezident Vladimir Putin.

 

Antonov je politickými analytikmi vnímaný ako zástanca tvrdej línie v postoji voči Spojeným štátom. Na poste ruského veľvyslanca v USA vystrieda Sergeja Kisľaka, ktorý vo Washingtone pôsobil od roku 2007.

 

Kisľakovo meno sa v poslednom čase spomínalo v súvislosti s viacerými významnými predstaviteľmi novej administratívy prezidenta USA Donalda Trumpa: jeho poradca pre národnú bezpečnosť Michael Flynn odstúpil po tom, čo klamal o svojich kontaktoch s veľvyslancom Kisľakom, americký minister spravodlivosti Jeff Sessions sa zasa zriekol formálneho dohľadu nad vyšetrovaním prípadného zasahovania Ruska do prezidentských volieb v roku 2016 po zverejnení správ, že neinformoval o svojich stretnutiach s Kisľakom, ktoré absolvoval ešte ako člen Trumpovho predvolebného tímu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona