Putin podpísal dekrét o obnovení letov medzi Moskvou a Káhirou

NETKY.SK • 4 Január 2018, 19:33 • 2 min
Putin podpísal dekrét o obnovení letov medzi Moskvou a Káhirou

MOSKVA - Komerčné lety z Ruska do egyptskej metropoly Káhira budú pokračovať. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal o tom dekrét.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak viac než dva roky po tom, ako boli lety do Káhiry zastavené z bezpečnostných dôvodov po teroristickom útoku na ruské civilné lietadlo.

 

Následkom odpálenia bomby príslušníkom miestnej pobočky džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) sa Airbus A321 spoločnosti Metrojet smerujúci z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu v októbri 2015 zrútil nad Sinajským polostrovom, pričom zahynulo všetkých 224 osôb na palube. Takmer všetky obete tragédie boli občanmi Ruskej federácie. Udalosť znamenala veľký úder pre egyptský cestovný ruch.

 

Úrady následne vynaložili milióny dolárov na modernizáciu bezpečnosti letísk. Egypt a Rusko vlani v decembri podpísali protokol, ktorý vo februári umožňuje obnoviť priame lety medzi Moskvou a Káhirou. Zákaz letov do iných egyptských destinácií však stále zostáva v platnosti.

 

Vladimir Putin podpísal príslušný dekrét ešte začiatkom roka, vo štvrtok ho zverejnili na portáli ruskej vlády, informovala agentúra TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies