Putin označil sankcie za bláznovstvo

NETKY.SK • 2 Október 2014, 19:10 • 2 min
Putin označil sankcie za bláznovstvo

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok označil sankcie západných krajín za "úplné bláznovstvo, ktoré však nezastaví Rusko na jeho ceste stať sa silnou hospodárskou veľmocou.

slovakia

left justify in out

Putin počas stretnutia s investormi vyjadril pokoj a podotkol, že Moskva na rozdiel od Západu neporušuje žiadne medzinárodné dohody. Za vývoj na východe Ukrajiny kritizovaný ruský líder zároveň deklaroval vieru, že sa toto "obdobie neporozumenia" čoskoro skončí, keďže súčasná situácia podľa jeho názoru podkopáva dôveryhodnosť medzinárodných finančných inštitúcii a môže spôsobiť dlhotrvajúce škody svetovej ekonomike. Ako uviedol, "sankcie obmedzujú obchod, bránia jeho fungovaniu a obmedzujú konkurencieschopnosť".

 

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú najhoršie od konca studenej vojny. Dôvodom je kríza na východe Ukrajiny, kde v marci vypuklo proruské povstanie. Vláda v Kyjeve a západné krajiny obviňujú Moskvou z podpory separatistov, čo Rusi odmietajú. Západ postupne uvalil na Rusko hospodárske a cestovné sankcie. Rusko v auguste reagovalo zavedením ročného embarga na dovoz potravinárskych výrobkov a produktov zo západných krajín a členských štátov EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona