Putin oslávil pravoslávne Vianoce: Cirkev nazval strážkyňou morálky

NETKY.SK • 7 Január 2014, 11:48 • 2 min
Putin oslávil pravoslávne Vianoce: Cirkev nazval strážkyňou morálky

MOSKVA - Strážkyňou morálky nazval dnes ruský prezident Vladimir Putin cirkev pri príležitosti osláv pravoslávnych Vianoc. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cirkev posilňuje morálny základ spoločnosti a zachováva duchovné, kultúrne a historické dedičstvo Ruska, napísal Putin patriarchovi Ruskej pravoslávnej cirkvi Kirillovi.

Ruský prezident sa v noci nadnes zúčastnil na bohoslužbe v nedávno dokončenom kostole v olympijskom parku v Soči. O mesiac sa v tomto čiernomorskom letovisku začnú zimné olympijské hry, pripomenula DPA.

Štátna televízia priniesla zábery Putina obklopeného deťmi, stojaceho v prvom rade preplneného kostola a opakovane sa prežehnával.

V Moskve sa na tradičnej polnočnej omši, ktorú odslúžil patriarcha Kirill v Chráme Krista Spasiteľa, zúčastnili tisícky veriacich vrátane premiéra Dmitrija Medvedeva a jeho manželky Svetlany. Pravoslávni veriaci sa riadia juliánskym kalendárom a Vianoce oslavujú 13 dní po vianočných sviatkoch podľa gregoriánskeho kalendára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies