Putin ohlásil novú fázu vojenskej operácie v Sýrii

NETKY.SK • 20 November 2015, 18:32 • 2 min
Putin ohlásil novú fázu vojenskej operácie v Sýrii

MOSKVA/DAMASK - Vojenská operácia Moskvy v Sýrii ešte k dnešnému dňu nedosiahla dosť a potrebuje svoju druhú fázu. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

"Naše ciele sa napĺňajú a napĺňajú sa dobre," uviedol Putin počas videokonferencie s armádnymi predstaviteľmi. Citovala ho agentúra RIA Novosti.

 

"Nateraz to však nestačí na očistenie Sýrie od povstalcov a teroristov a na ochránenie Rusov od možných teroristických útokov," pokračoval Putin. "Máme pred sebou veľa práce a verím, že druhá fáza sa uskutoční na rovnako vysokej úrovni, rovnako profesionálne a prinesie výsledky, ktoré očakávame."

 

Ruské a sýrske vojenské lietadlá pokračovali dnes v bombardovaní oblastí kontrolovaných extrémistickou skupinou Islamský štát (IS) vo východnej Sýrii. Stalo sa tak v reakcii na útok islamistov na leteckú základňu neďaleko od mesta Dajr az-Zaur, píše agentúra Reuters.

 

Podľa organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) podnikli dnes ruské a sýrske jednotky takmer 50 leteckých útokov na viaceré ciele v mestách provincie Dajr az-Zaur a zabili tam najmenej osem civilistov vrátane troch detí. Zničené boli desiatky vozidiel a ropných zásobníkov.

 

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v dnešnej správe prezidentovi Putinovi oznámil, že ruské letectvo zničilo pri tohtotýždňovej operácii v Sýrii 15 ropných zariadení a 525 ropných zásobníkov kontrolovaných Islamským štátom, informovala agentúra AP.

 

Šojgu dodal, že nálety spôsobili tiež značné straty na životoch. Iba v provincii Dajr az-Zaur podľa neho prišlo o život vyše 600 militantov.

Za uplynulé štyri dni uskutočnili podľa ministra ruské vojenské lietadlá 522 náletov a zničili vyše 800 cieľov. Z námorných plavidiel a odpaľovacích zariadení vystrelili v tomto čase 101 navádzaných rakiet vrátane 18 vypálených z Kaspického mora.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies