Putin odsúdil Nemcovovu vraždu ako hanebnú

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 19:09 • 2 min
Putin odsúdil Nemcovovu vraždu ako hanebnú

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil dnes vraždu opozičného politika Borisa Nemcova a nazval ju hanebnou. Nemcova zastrelili v piatok večer na Veľkom moskovskom moste neďaleko Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Musíme Rusko zbaviť tejto hanby a tragédie, ktorú sme nedávno zažili. Mám na mysli drzú vraždu Borisa Nemcova, ktorá sa stala priamo v centre hlavného mesta," povedal dnes Putin na stretnutí s vrcholnými predstaviteľmi ministerstva vnútra.
     

Podľa Putina by úrady na takéto zločiny mali reagovať okamžite. "Mali by sa zamerať na preventívne opatrenia," uviedol podľa úradného prepisu rokovania ruský prezident.
     

Napriek tomu však vyšetrovanie prípadu zatiaľ neprinieslo žiadne nové dôkazy.
     

Riaditeľ Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Bortnikov dnes na otázku, či sú v prípade Nemcovovej vraždy nejakí podozriví, podľa agentúry DPA stroho odpovedal, že vždy nejakí sú.
     

Vodca opozície a Nemcovov spojenec Alexej Navaľnyj dnes vo svojom blogu obvinil Kremeľ, že si objednal buď priamo Nemcovovu vraždu, alebo aspoň nejaký závažný čin namierený proti lídrom opozície. 
     

Svoje tvrdenie Navaľnyj zdôvodnil tým, že vláda musí medzi predstaviteľmi opozície šíriť strach, aby odpútala pozornosť od hospodárskych problémov, ktorými Rusko v súčasnosti prechádza. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona