Putin odporučil americkým médiám podrobnejšie preskúmať video o nových ruských zbraniach

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 17:37 • 2 min
Putin odporučil americkým médiám podrobnejšie preskúmať video o nových ruských zbraniach

MOSKVA - Putin taktiež odporučil americkej tlači, aby nestrašili obyvateľov štátov hrozbami zo strany Ruskej federácie. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruska VladimIr Putin odporučil americkým médiám pozornejšie preskúmavať video materiály o ruských zbraniach a nie vystrašiť obyvateľstvo Spojených štátov hrozbami zo strany Ruska, ktoré neexistujú. O tom vyhlásil v rozhovore pre americký televízny kanál Fox News.
       

Moderátor sa spýtal, či časť videoklipu prezentovaného prezidentom na federálnom zhromaždení, ktoré ukazuje, že najnovšia "Ruská strela" dokáže obísť systém americkej protiraketovej obrany, "letí cez územie USA a zostupuje na Floride", kde sa nachádza rezidencia Trumpa.
       

"Pokiaľ ide o video materiály, nehovoria, že táto strela je zameraná na územie USA. Treba pozornejšie sledovať naše videá," povedal Putin.

 

Ruský prezident poradil vedúcemu televízneho kanálu Chrisovi Wallace znova skontrolovať video a znova sa uistiť, že tam nikde nie je vidieť žiadne slovo "Florida", ani žiadnu inú geografickú prílohu k tomuto americkému štátu, trval na tom Putin a ponúkol, že daruje toto video moderátorovi Fox News.
         

Prezident Ruskej federácie tiež pripomenul, že spomínané systémy "sa nenarodili samé od seba, ale narodili sa ako odpoveď na jednostranné odstúpenie Spojených štátov od zmluvy o protiraketovej obrane".

 

"Od začiatku sme varovali našich amerických partnerov, že nie sme pripravení budovať systém protiraketovej obrany, pretože ešte nevidíme jeho účinnosť a je to príliš drahé, ale urobíme všetko preto aby sme ho prekonali," povedal Putin. 
     

Ako informoval Fox News, rozhovor s Putinom sa uskutočnil na veľvyslanectve Ruska v Helsinkách, po stretnutí s americkým prezidentom Donaldom Trumpom a trval 35 minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies