Putin odovzdal dokumenty potrebné na prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 27 December 2017, 14:43 • 2 min
Putin odovzdal dokumenty potrebné na prezidentskú kandidatúru

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin odovzdal v stredu volebnej komisii dokumenty na podporu svojej kandidatúry v budúcoročných prezidentských voľbách. Putin sa v nich bude uchádzať o štvrtý mandát hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Putin v stredu navštívil moskovské sídlo Ústrednej volebnej komisie (ÚVK), aby tam požadované dokumenty osobne odovzdal. Obe strany následne podpísali protokol o ich prevzatí, informovala agentúra TASS.

 

Vladimir Putin sa uchádza o znovuzvolenie ako nezávislý kandidát, takže jeho kandidatúru musela podporiť iniciatívna skupina pozostávajúca z najmenej 500 ľudí. V prípade, že volebná komisia potvrdí platnosť Putinových dokumentov, bude môcť súčasný šéf Kremľa začať so zbieraním podpisov na podporu svojej opätovnej kandidatúry, uviedla agentúra AP.

 

Iniciatívna skupina zložená zo zhruba 600 voličov a podporovateľov v utorok na svojom zhromaždení v Moskve jednomyseľne schválila podporu Putinovej kandidatúry. Prezident bude musieť okrem toho zozbierať ešte 300 000 podpisov.

 

Do volieb by sa rád zapojil aj najviditeľnejší Putinov oponent Alexej Navaľnyj, ktorého však ÚVK v pondelok odmietla zaregistrovať ako kandidáta. Dôvodom je platné usvedčenie z údajného trestného činu, ktoré mu najbližších desať rokov bráni uchádzať sa o prezidentský úrad. On sám ho označuje za politicky motivované.

 

Kampaň pred prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia 18. marca 2018, sa oficiálne začala v pondelok 18. decembra 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies