Putin odmietol účasť kremeľských činiteľov na udalostiach na Majdane

NETKY.SK • 24 Február 2015, 08:44 • 2 min
Putin odmietol účasť kremeľských činiteľov na udalostiach na Majdane

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin označil tvrdenia, že kremeľskí vládni činitelia boli zapletení do udalostí na Námestí nezávislosti v ukrajinskom Kyjeve za nezmysel. Námestie, známe aj ako Majdan, sa pred rokom stalo symbolom boja proti vtedajšiemu establišmentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Petro Porošenko uviedol, že podľa údajov tajných služieb bol v daných udalostiach, pri ktorých vlani vo februári došlo k zastreleniu viac než 100 demonštrantov, zapletený ruský prezidentský asistent Vladislav Surkov, poverený otázkami spolupráce s Abcházskom a Južným Osetskom.

 

"Niekedy ma trocha prekvapujú verejné vyhlásenia ukrajinského vedenia; napríklad, že sa naši vládni predstavitelia zúčastnili pred rokom na tragických udalostiach na Majdane," povedal Putin počas rozhovoru vysielanom v pondelok televíznou stanicou Rossija-24, z ktorého dnes citovala agentúra TASS.

 

"Ide o úplný nezmysel, taký vzdialený od reality, že vás až prekvapuje, odkiaľ sa berie. Niekedy sa neskôr dozviem, že takéto vyhlásenia sa zakladajú na nepresných údajoch tajných služieb. V prípade použitia dát získaných mojimi ukrajinskými kolegami by som vyžadoval väčšiu pozornosť," uviedol Putin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies