Putin odložil návštevu Kazachstanu, Kremeľ poprel, že má zdravotné problémy

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 18:16 • 2 min
Putin odložil návštevu Kazachstanu, Kremeľ poprel, že má zdravotné problémy

ASTANA - Ruský prezident Vladimir Putin odložil návštevu Kazachstanu, informovali dnes predstavitelia oboch krajín. Kremeľ súčasne poprel správu, že je ruský prezident chorý.

slovakia

left justify in out

Poradca a hovorca kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva, Dauren Abajev, oznámil len to, že sa schôdzka plánovaná na budúci týždeň odkladá. Dôvod ani nový termín stretnutia neuviedol.
     

Agentúra Reuters citovala iný kazašský vládny zdroj, ktorý si neželal byť menovaný: "Zdá sa, že (Putin) ochorel."
     

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov potvrdil odklad stretnutia oboch spojencov, ale vyjadrenie o chorobe poprel. "Prezident sa cíti dobre," citovala ho ruská tlačová agentúra Interfax.
     

Nazarbajev dnes oznámil, že sa bude usilovať o svoje znovuzvolenie v predčasných voľbách na budúci mesiac. Je takmer isté, že bude opätovne zvolený do čela krajiny exportujúcej ropu, ktorú riadi už 26 rokov.
     

Na schôdzke Putina s Nazarbajevom očakávali aj prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka. Mali rokovať o hospodárskej spolupráci, konflikte na Ukrajine a ďalších záležitostiach, uviedol Reuters.
     

Hovorca kazašského prezidenta povedal, že aj Lukašenko navštívi Kazachstan neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies