Putin odkázal Obamovi, že si želá dialóg založený na rovnosti a úcte

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 13:35 • 2 min
Putin odkázal Obamovi, že si želá dialóg založený na rovnosti a úcte

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval dnes na dialóg so Spojenými štátmi, založený na rovnoprávnom prístupe a vzájomnej úcte. Výzvu zahrnul do gratulačného posolstva zaslaného prezidentovi Barackovi Obamovi pri príležitosti dnešného amerického štátneho sviatku Deň nezávislosti.

slovakia

left justify in out

Putin uviedol, že americko-ruské vzťahy sú stále dôležité pre vyriešenie celosvetových kríz. Obe krajiny majú pritom spory týkajúce sa konfliktu na Ukrajine, záležitostí obrany či demokracie, napísala tlačová agentúra Reuters.


"V tomto gratulačnom posolstve ruský prezident poznamenal, že napriek názorových rozdielom medzi oboma krajinami zostávajú rusko-americké vzťahy stále najdôležitejším prvkom medzinárodnej stability a bezpečnosti," informoval Kremeľ vo vyhlásení.


Putin vyjadril presvedčenie, že Rusko a Spojené štáty môžu nájsť riešenie väčšiny zložitých medzinárodných záležitostí a spoločne čeliť globálnym hrozbám i problémom, ak postavia svoj vzťah na zásadách rovnosti a úcty k záujmom toho druhého, dodal Kremeľ.


Kremeľ neposkytol ďalšie podrobnosti. Nezmienil sa ani o západných sankciách uvalených na Rusko za jeho úlohu v ukrajinskej kríze a za anektovanie ukrajinského Krymského polostrova Moskvou v roku 2014.
Znenie Putinovho posolstva bolo podobné ako vlaňajší gratulačný odkaz Obamovi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona