Putin obvinili USA z podnecovania povolebných protestov

NETKY.SK • 9 December 2011, 08:39 • 2 min
Putin obvinili USA z podnecovania povolebných protestov

Putin obvinili USA z podnecovania povolebných protestov - Politika Ruský premiér Vladimir Putin obvinil dnes Spojené štáty z podnecovania protestov proti parlamentným voľbám v Rusku. Vyhlásil tiež, že na ovplyvnenie hlasovania boli použité stovky miliónov

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin obvinil dnes Spojené štáty z podnecovania protestov proti parlamentným voľbám v Rusku. Vyhlásil tiež, že na ovplyvnenie hlasovania boli použité stovky miliónov dolárov zo zahraničia.
V prvom vyjadrení k protestom proti výsledkom volieb, ktorých účastníci obviňujú vládnucu stranu Jednotné Rusko z manipulácie a podvodov, Putin uviedol, že oponentom Kremľa dala "signál" ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová.
"Udala tón pre niektorých opozičných aktivistov, dala im signál, oni ho počuli a začali aktívnu prácu," vyhlásil Putin.
Niektorí demonštranti, ktorí sa od nedeľňajších volieb schádzajú na protestoch každý deň, podľa ruského premiéra sledujú sebecké politické ciele, avšak väčšina Rusov si želá zachovanie stability v krajine a nepodporuje protesty a politické nepokoje.
"Všetci vieme, že niektorí ľudia v našej krajine chcú vystupňovať situáciu v Rusku, ako sa to stalo v Kirgizsku a nie tak nedávno na Ukrajine. Nikto nechce chaos," povedal Putin svojim stúpencom v Moskve. 
"Všetci sme tu dospelí a chápeme, že niektorí... organizátori konajú v súlade s dobre známym scenárom a vo vlastných predajných záujmoch," dodal.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona