Putin obvinil Obamovu administratívu z podkopávania legitimity Trumpa

NETKY.SK • 17 Január 2017, 17:05 • 2 min
Putin obvinil Obamovu administratívu z podkopávania legitimity Trumpa

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin obvinil dnes odchádzajúcu americkú administratívu zo snáh podkopať legitimitu novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

"To, čo vidíme, je pokračovanie ostrého domáceho politického boja, hoci je už po prezidentských voľbách, ktoré sa skončili presvedčivým víťazstvom pána Trumpa," povedal Putin novinárom po rokovaniach s moldavským prezidentom Igorom Dodonom.

 

Tento boj má niekoľko cieľov, ale prvým z nich je "podkopať legitimitu novozvoleného prezidenta USA", uviedol šéf Kremľa, ktorého citovala agentúra TASS.

 

"Či už si to tí ľudia, ktorí to robia, skutočne želajú alebo nie, poškodzujú záujmy USA - a tá ujma je obrovská," poznamenal Putin.

 

Človek má podľa jeho slov dojem, že po získaní požadovaných skúseností môžu títo ľudia zájsť až tak ďaleko, že zorganizujú vo Washingtone protesty typu Majdan v snahe zabrániť Trumpovi nastúpiť do úradu.

 

Ďalším ich cieľom, pokračoval Putin, je zviazať novozvolenému prezidentovi ruky a nohy, aby nemohol realizovať svoje predvolebné sľuby v domácej a zahraničnej politike.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies