Putin o útoku na základňu Khemeymim: My vieme kto financoval túto provokáciu

NETKY.SK • 11 Január 2018, 21:02 • 2 min
Putin o útoku na základňu Khemeymim: My vieme kto financoval túto provokáciu

MOSKVA - Prezident Ruska Vladimir Putin prediskutoval s tureckým prezidentom Redžepom Erdoganom situáciu s útokom na leteckú základňu Khemeymim. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, hovoriť o tureckej stope v tomto ohľade nie je možné. Pritom zdôraznil, že tento útok bol provokatívny a sú za ním konkrétni sponzori.

 

"Som presvedčený, že Turecko s tým nemá nič spoločné, aj keď tento úsek musí mať pod kontrolou," poznamenal prezident . Putin zdôraznil, že ruskému vojenskému veleniu je známe, kto stojí za provokáciou v Khemeymime.

 

"Samozrejme, že tam boli provokatéri, ale nie Turci a my vieme kto to bol a koľko zaplatili za tento útok," povedal rusky Putin. On taktiež dodal, že letecké aparáty, ktorými bola napadnutá letecká základňa boli zamaskované pod domácu výrobu.

 

"Ale eistxujú profesionálne časti - veľmi presné riadenie z vesmíru a vypustenie výbušných prvkov. Toto je nemožné urobiť podomácky," zdôraznil prezident. Pripomeniem, že teroristi zaútočili na Ruskú leteckú základňu 13-timi bojovými bezpilotnými lietadlami. Letecké ciele boli objavené prostredníctvom prieskumu vzdušného priestoru zakladne v bezpečnej vzdialenosti od letiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona