Putin o svojich dcérach: Žijú v Rusku, a to dôstojne

NETKY.SK • 17 December 2015, 13:07 • 2 min
Putin o svojich dcérach: Žijú v Rusku, a to dôstojne

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes na výročnej tlačovej konferencii odpovedal aj na osobnú otázku, ktorá sa týkala jeho dvoch dcér.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že obe žijú v Rusku, majú tam trvalý pobyt, vždy študovali len na ruských školách a momentálne sa nevenujú ani politike, ani podnikaniu.

 

Putin síce najskôr upozornil, že neodpovedá na otázky o svojej rodine, vzápätí však uviedol, že jeho dcéry Marija a Jekaterina sa nevenujú ani politike, ani podnikaniu. Odmietol však konkretizovať, čím sa zaoberajú. "Žijú si svoj život, a to dôstojne," konštatoval s tým, že je na ne hrdý. Bližšie podrobnosti odmietol povedať s odvolaním sa na ich bezpečnosť.

 

Agentúra TASS v tejto súvislosti upozornila, že Putin nepoprel informáciu, že jeho dcéra Jekaterina predsedá Fondu národného intelektuálneho rozvoja pri Moskovskej štátnej univerzite (MGU); jej potvrdenie od neho chcel pýtajúci sa novinár.

 

Na margo projektu spresnil, že nie je dôležité, kto sa mu venuje, "podstatná je práca". Vysvetlil, že projekt inicioval rektor MGU s tým, aby zastrešil inovátorov a tých, ktorí hľadajú špecialistov a inovácie.

 

Začiatkom tohto roka sa v médiách objavili správy, že Putinova 28-ročná dcéra Jekaterina, ktorá používa pseudonym Tichonovová, spojila svoje meno so spomínaným univerzitným projektom za 1,7 miliardy dolárov a predsedá údajne i spoločnosti Innopraktika. Obe inštitúcie dozerajú na výstavbu nového vedeckého centra Lomonosovej univerzity, kde je Putinova dcéra aj členkou akademickej rady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies