Putin nevylúčil, že bude opäť kandidovať na prezidenta

NETKY.SK • 19 September 2013, 19:45 • 2 min
Putin nevylúčil, že bude opäť kandidovať na prezidenta

VALDAJ - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pripustil, že by sa mohol uchádzať o post hlavy štátu aj na štvrté funkčné obdobie. Podľa agentúry Reuters to uviedol na zasadnutí Valdajského klubu, na ktorom sa schádzajú k diskusiám novinári a experti na problematiku Ruska.

slovakia

left justify in out

"Nevylučujem to," odpovedal Putin na otázku, či zvažuje kandidatúru v ďalších prezidentských voľbách v roku 2018. Vladimir Putin stál na čele Kremľa už v dvoch po sebe idúcich funkčných obdobiach v rokoch 2000-08. Podľa vtedajšieho znenia ruskej ústavy už znovu kandidovať nemohol, takže ho v prezidentskom úrade na štyri roky nahradil jeho dlhoročný spolupracovník Dmitrij Medvedev. Putin v tomto období pôsobil ako premiér a do Kremľa sa opäť vrátil po volebnom víťazstve v roku 2012, vďaka ústavným zmenám tento raz už na šesť rokov.

Ak by bol Putin prezidentom celkovo štyri funkčné obdobia, stal by sa najdlhšie slúžiacim lídrom Ruska od čias sovietskeho vodcu Josifa Stalina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies