Putin nevylúčil, že al-Asadovi pošle nové zbrane

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 18:39 • 2 min
Putin nevylúčil, že al-Asadovi pošle nové zbrane

ENNSKILLEN - Ruský prezident Vladimir Putin v utorok opäť nevylúčil, že jeho krajina pošle režimu sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada ďalšie zbrane.

slovakia

left justify in out

"Ak uzavrieme nové kontrakty, tieto kontrakty aj splníme," povedal reportérom v severoírskom mestečku Enniskillen, kde sa spolu s ďalšími lídrami zúčastňuje na summite krajín združených v skupine G8. Ako dodal, Moskva dodáva zbrane "legitímnej vláde". Zároveň vyjadril nádej, že už "čoskoro" sa mocnostiam podarí zorganizovať mierové rozhovory, ktoré by konflikt v Sýrii pomohli vyriešiť.

Washington sa spolu s Moskvou usiluje o zorganizovanie mierovej konferencie vo švajčiarskej Ženeve, kde by mali rokovať tak zástupcovia sýrskeho vládneho režimu, ako aj jeho protivníci. Američania tento mesiac zverejnili správu, podľa ktorej al-Asad použil proti povstalcom chemické zbrane a prekročil tak pomyselnú "červenú čiaru". Podľa analytikov je však veľmi nepravdepodobné, že Putin ustúpi, prestane podporovať sýrsky režim a bude súhlasiť s vyzbrojovaním povstalcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies