Putin: Neponecháme našich krajanov napospas ukrajinským nacionalistom

NETKY.SK • 21 December 2015, 08:47 • 2 min
Putin: Neponecháme našich krajanov napospas ukrajinským nacionalistom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že neponechá svojich krajanov žijúcich na juhovýchode Ukrajiny napospas ukrajinským nacionalistom. Jeho slová pochádzajúce z filmového dokumentu, ktorý dnes odvysielajú tamojšie televízne stanice, citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Moskva tvrdí, že ukrajinskí nacionalisti predstavujú hrozbu pre etnických Rusov a po rusky hovoriacich Ukrajincov v danej oblasti. Počas bojov medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými separatistami na východnej Ukrajine zahynulo od vypuknutia konfliktu v apríli minulého roka už viac než 9000 ľudí.

 

"Nemôžeme len tak ponechať týchto ľudí na juhovýchode krajiny nacionalistom, na tomto postoji nie je nič neprimerané," uviedol Putin bez uvedenia ďalších detailov.

 

Šéf Kremľa odmietol tvrdenia nezávislých pozorovateľov a médií, že na konflikte sa zúčastňujú regulárni ruskí vojaci. V piatok však Putin pripustil, že Rusko má na východe Ukrajiny personál, ktorý tam plní určité vojenské úlohy.

 

Podľa agentúry RIA Novosti ruský prezident takisto uviedol, že Moskva bude pokračovať vo vylepšovaní svojho jadrového arzenálu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies