Putin neplánuje rokovania s českou stranou, potvrdil hovorca Kremľa

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 15:31 • 2 min
Putin neplánuje rokovania s českou stranou, potvrdil hovorca Kremľa

RUSKO - Ruský prezident Vladimir Putin neplánuje rokovania s predstaviteľmi Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Informáciu, že Vladimir Putin neplánuje rokovania s predstaviteľmi Českej republiky zverejnil portál pravda.ru, podľa ktorého to oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Vzťahy medzi Moskovu a Prahou sa zhoršili po tom, ako sa Česko rozhodlo vyhostiť 18 ruských diplomatov v Česku, ktorých české rozviedky identifikovali ako pracovníkov ruských tajných služieb. Tie mali stáť za výbuchmi muničných skladov v moravských Vrběticiach, ktoré sa nachádzajú vzdušnou čiarou asi 10 kilometrov od slovenských hraníc. Rusko odpovedalo vyhostením 20 zamestnancov českého veľvyslanectva v Moskve, ktorí museli opustiť krajinu do pondelňajšej polnoci.

 

Súvisiaci článok: V Čechách postriekali kečupom múr ruskej ambasády


Hovorca Kremľa zdôraznil, že rozhodnutie českej strany vyhostiť ruských diplomatov možno nazvať „deštruktívnym“ pre vzťahy medzi Moskvou a Prahou. „Toto správanie Prahy považujeme, samozrejme, za absolútne neopodstatnené a deštruktívne z hľadiska bilaterálnych vzťahov,“ povedal.

 

Podobný článok: Rusko sa kvôli odhaleniam z posledných dní nebude môcť uchádzať o dostavbu jadrovej elektrárne v ČR

Zdôraznil aj to, že konanie Prahy nepovažuje v súlade so „zdravým rozumom“. „Všetko to vyzerá ako pokus podobať sa v nepredvídateľnom a agresívnom konaní na svojich kamarátov zo zámoria,“ dodal Peskov na adresu USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies