Putin nechce aby ruské deti padli do rúk francúzskych homosexuálov

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 08:00 • 2 min
Putin nechce aby ruské deti padli do rúk francúzskych homosexuálov

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin súhlasí s iniciatívou za zmenu dohody s Francúzskom, ktorá umožňuje adopciu ruských detí francúzskymi občanmi.

slovakia

left justify in out

Rusko podľa neho musí zvážiť prípadné zmeny vo svetle aktuálnych udalostí, čím narážal na tohtotýždňové schválenie zákona o homosexuálnych sobášoch francúzskym parlamentom. Putin v parlamente v piatok potvrdil, že "naši partneri musia rešpektovať naše kultúrne tradície a morálne normy". Reagoval takto na otázku jednej z poslankýň poukazujúcej na novú francúzsku normu o homosexuáloch. Podľa nej by ruské deti nemali "padnúť do rúk" homosexuálneho páru. "Má pravdu," reagoval Putin. Veľké obavy z dôsledkov zákona vyjadrili aj ďalšie vysoké predstaviteľky ruského zákonodarného zboru. Predsedníčka výboru pre rodinu Elena Mizulinová dokonca pripustila anulovanie dohody o adopciách s Parížom. Ruská verejnosť totiž dlhodobo odmieta požiadavky neheterosexuálnych osôb o uznanie.

Odporcovia manželstiev osôb rovnakého pohlavia vo Francúzsku, ktoré v utorok definitívne schválil tamojší parlament, chcú proti uznávaniu takýchto zväzkov bojovať prostredníctvom ústavného súdu. Zákonodarcovia pravicových strán podali príslušnú sťažnosť bezprostredne po tom, ako zákon upravujúci manželstvá prešiel hlasovaním v dolnej komore parlamentu. Argumentujú pritom tvrdením, že zrovnoprávnením homosexuálnych a heterosexuálnych párov dochádza k porušovaniu "základných princípov", na ktorých je vybudované dnešné Francúzsko.

Ústavný súd by mal vo veci rozhodnúť v priebehu jedného mesiaca, vláda však vyjadrila presvedčenie, že sťažnosť opozície zamietne a Francúzsko sa tak stane 14. krajinou sveta, ktorá uzákonila manželstvá homosexuálov. Schválený zákon teraz čaká už len na podpis prezidenta Françoisa Hollanda, ktorý napriek protestom už dávnejšie avizoval, že na prvých sobášoch homosexuálov sa osobne zúčastní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies