Putin nechal na seba Merkelovú v Miláne čakať, čo si povedali sa nevie

NETKY.SK • 17 Október 2014, 06:41 • 2 min
Putin nechal na seba Merkelovú v Miláne čakať, čo si povedali sa nevie

MILÁNO - Diplomatická ofenzíva ruského prezidenta Vladimira Putina v talianskom Miláne sa začala vo štvrtok večer s výrazným meškaním. Hoci sa mal pred oficiálnou večerou účastníkov summitu Ázia-Európa (ASEM) stretnúť s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, dorazil z Belehradu až po začatí večere a s kancelárkou sa stretol až po nej, o štyri hodiny neskôr, ako bolo plánované, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Schôdzka Merkelovej s Putinom trvala podľa tlačovej agentúry DPA takmer dve aj pol hodiny. Putin opustil Merkelovej hotel dnes o 1.30 h ráno. Žiadne podrobnosti nie sú zatiaľ známe. Merkelová sa predtým stretla s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.
      

Nemecká kancelárka nebola jediná, kto na Putina čakal. Talianska tlačová agentúra ANSA uviedla, že aj bývalý premiér Silvio Berlusconi, ktorý má za daňový podvod domáce väzenie, čakal na svojho starého priateľa a mal dokonca povolenie súdu stráviť večer mimo svoj domov.

 

Putin a Porošenko sa dnes majú stretnúť s Merkelovou, talianskym premiérom Matteom Renzim, francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, britským premiérom Davidom Cameronom, predsedom Európskej rady Hermanom Van Rompuyom, predsedom Európskej komisie Josém Manuelom Barrosom a budúcou šéfkou zahraničnej politiky EÚ, talianskou ministerkou zahraničných vecí Federicou Mogheriniovou.
      

Pôjde o najväčšie oficiálne stretnutie Putina s predstaviteľmi Západu od júnového vylúčenia Ruska zo summitu skupiny G-7 po jeho anexii Krymu. V Belehrade vyjadril Putin vo štvrtok nádej, že jeho rozhovory v Taliansku prispejú k vyriešeniu sporu Ruska a Ukrajiny o cenu zemného plynu. Dvojdňový summit ASEM, ktorý sa vo štvrtok v Miláne začal, sa  koná každé dva roky a jeho cieľom je podporiť rozvoj hospodárskej a kultúrnej spolupráce Ázie a Európy a riešiť spoločné hrozby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies