Putin nazval výstavbu mosta cez Kerčský prieliv historickou misiou

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 19:13 • 2 min
Putin nazval výstavbu mosta cez Kerčský prieliv historickou misiou

TUZLA - Za "historickú misiu", ktorá nemohla byť realizovaná v 20. storočí, označil dnes ruský prezident Vladimir Putin výstavbu mosta cez Kerčský prieliv spájajúceho pevninské Rusko s Krymom.

slovakia

left justify in out

Slová ruského prezidenta zazneli na schôdzi vlády venovanej sociálno-ekonomickému rozvoju Krymu a Sevastopola. Konala sa na ostrove Tuzla, ktorý leží uprostred Kerčského prielivu, informovala agentúra TASS.

 

Putin pricestoval na Krym v deň druhého výročia podpísania zmluvy o pripojení Krymskej republiky a Sevastopola ako mesta s federálnym významom k Ruskej federácii.

 

Pripomenul, že plán postaviť most bol po prvý raz iniciovaný v roku 1910 za cára Mikuláša II, zmarila ho však prvá svetová vojna. Druhý pokus sa konal v roku 1930, prišla však druhá svetová vojna.

 

"Nacistickí okupanti sa tu pokúsili postaviť most. Ich zámerom bolo postaviť most, ktorý vydrží desiatky rokov, a ruské velenie sa rozhodlo, že nebude bombardovať tento úsek, aby ušetrilo to, čo sa urobilo," povedal Putin. Doplnil, že po vojne bol postavený provizórny most, ktorý však zničil plávajúci ľad.

 

"Naši predchodcovia chápali dôležitosť mosta medzi Krymom a Kaukazom a snažili sa tento projekt realizovať. Dúfajme, že my budeme tými, ktorí naplnia túto historickú misiu," dodal šéf Kremľa.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona