Putin navštívil stavbu mosta, ktorý spojí Krym s ruskou pevninou

NETKY.SK • 16 September 2016, 07:30 • 2 min
Putin navštívil stavbu mosta, ktorý spojí Krym s ruskou pevninou

MOSKVA/KERČ - Ruský prezident Vladimir Putin navštívil dnes na Kryme stavenisko obrieho mosta, ktorý má spojiť Krymský polostrov s ruskou pevninou.

slovakia

left justify in out

Oznámila to tlačová agentúra AP. Putin pricestoval do krymského mesta Kerč tri dni pred parlamentnými voľbami v Rusku a pozrel si stavenisko 19-kilometrového mostu cez Kerčský prieliv, ktorého otvorenie sa plánuje v decembri 2018.

 

Po anexii ukrajinského Krymu v marci 2014 sa Rusko usiluje zlepšiť dopravnú a energetickú infraštruktúru čiernomorského polostrova. Tieto snahy nabrali na intenzite po tom, ako ukrajinská vláda od vlaňajška blokuje komerčnú dopravu na Krym cez ukrajinské územie.

 

Krymský polostrov má pozemné hranice iba s Ukrajinou a pravidelná osobná a nákladná doprava tak v súčasnosti môže byť organizovaná iba letecky alebo trajektami z prístavov v južnom Rusku.

 

V najbližších dňoch by sa tiež mala začať výstavba štvorprúdovej diaľnice, ktorá má prepojiť nový most s regiónom Krasnodaru na juhu Ruska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies