Putin navrhuje amnestiu na únik kapitálu

NETKY.SK • 4 December 2014, 14:16 • 2 min
Putin navrhuje amnestiu na únik kapitálu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin navrhuje plošnú amnestiu na kapitál vyvezený do zahraničia, ak ho jeho majitelia vrátia späť do krajiny. Vlastníci v takomto prípade nebudú čeliť dodatočným daniam ani iným sankciám, povedal Putin v ruskom parlamente.

slovakia

left justify in out

Odlev kapitálu z Ruska dosiahne tento rok podľa vládnych odhadov viac ako 100 mld. USD. Dôvodom je hroziaci pokles ekonomiky a prudký prepad kurzu ruského rubľa voči americkému doláru. 

 

"Navrhujem úplnú amnestiu pre návrat kapitálu do Ruska ... To znamená, že ak ľudia legalizujú svoje zdroje, dostanú garanciu, že ich nikto nebude obťažovať, nebudú sa ich pýtať na zdroje, nebudú čeliť žiadnym otázkam zo strany daňových a vyšetrujúcich orgánov. Malo by sa to spraviť, a to jednorazovo," povedal Putin. 

 

Ruský prezident ďalej vyzval centrálnu banku a vládu na prijatie prísnych opatrení proti údajným špekulantom na devízových trhoch. Navrhol tiež štvorročné moratórium na zmeny daňových sadzieb a pravidiel. Úrady na štátnej a miestnej úrovni zase majú počas nasledujúcich troch rokov zrušiť všetky plánované kontroly malých podnikateľov, ktorí majú za posledné tri roky splnené všetky zákonné povinnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies