Putin nariadil test bojovej pripravenosti vojsk na západe Ruska

NETKY.SK • 26 Február 2014, 13:50 • 2 min
Putin nariadil test bojovej pripravenosti vojsk na západe Ruska

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin neočakávane nariadil test bojovej pripravenosti vojsk v strednej a západnej časti krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes minister obrany Sergej Šojgu, ktorého citovali ruské tlačové agentúry. 
      

"V súlade s nariadením prezidenta Ruskej federácie sily Západného vojenského okruhu boli uvedené do pohotovosti o 14.00 h (moskovského času; 11.00 h SEČ)," citovala agentúra Interfax vyjadrenie ruského šéfa rezortu obrany.
      

Podľa ministra bude test vykonaný v dvoch fázach a skončí sa 3. marca. Zapoja sa do neho aj niektoré jednotky rozmiestnené v strednej časti Ruska.
      

Nie je jasné, či skúška súvisí so súčasnou napätou politickou situáciou na Ukrajine, s ktorou susedí územie Západného vojenského okruhu. Oznámenie ruského ministra však žiadnu zmienku o Ukrajine neobsahuje.
      

Podľa agentúry Reuters Putin od svojho návratu do Kremľa v roku 2012 neočakávane nariadil už viacero podobných testov v rôznych častiach Ruska. Agentúra však naznačuje jasnú súvislosť Putinovho nariadenia s aktuálnymi ukrajinskými udalosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies