Putin nariadil stiahnutie väčšiny ruských vojsk zo Sýrie

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 19:11 • 2 min
Putin nariadil stiahnutie väčšiny ruských vojsk zo Sýrie

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nariadil dnes armáde stiahnutie hlavnej časti ruských ozbrojených síl zo Sýrie. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Úloha, ktorú ministerstvo obrany a ozbrojené sily pred sebou mali, bola bezo zvyšku splnená," povedal Putin ministrovi obrany Sergejovi Šojgu.

 

"Preto nariaďujem ministrovi obrany začať so sťahovaním hlavnej časti našich jednotiek zo Sýrskej arabskej republiky," uviedol podľa agentúry TASS ruský prezident.

 

Putin tiež dodal, že stiahnutie ruských vojsk by podľa neho mohlo byť stimulom pre politické riešenie konfliktu v Sýrii.

 

 

Moskva začala s operáciou v Sýrii  30. septembra 2015.  

 

Ruské letectvo vykonávalo nálety proti islamskému štátu a proti ďalším teroristom v regióne, čo eliminovalo ich vojenskú techniku, komunikačné centrá, vozidlá, zbrane a sklady,  PHM.

 

"Z iniciatívy Moskvy sa v pondelok večer konal telefonický rozhovor medzi Vladimirom Putinom a sýrskym prezidentom Bašárom Asadom" , vyhlásil Kremeľ.

 

Obaja predstavitelia sa zhodli, že akcie ruských vzdušných síl v Sýrii im umožnilo "hlboko zvrátiť situáciu" v súvislosti s bojom proti teroristom v tomto regióne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies