Putin nariadil preveriť bojaschopnosť jednotiek Centrálneho vojenského okruhu

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:36 • 2 min
Putin nariadil preveriť bojaschopnosť jednotiek Centrálneho vojenského okruhu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nariadil preveriť bojaschopnosť jednotiek Centrálneho vojenského okruhu, do ktorého patria vojenské útvary v Povolží, na Sibíri a Urale.

slovakia

left justify in out

Vopred neohlásené cvičenie potrvá od dnešného dňa do soboty. Jeho súčasťou bude aj previerka pripravenosti rezortov zdravotníctva, poľnohospodárstva a priemyslu, uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany.

 

Viacerí vysokopostavení diplomati Európy i Ruska v uplynulých mesiacoch varovali, že vojenské akcie a cvičenia podnikané jednotkami NATO a ruskej armády by mohli viesť k otvorenej konfrontácii, keďže diplomatické vzťahy medzi Moskvou a Západom sú teraz najhoršie od konca studenej vojny. Príčinou zhoršenia je kríza na Ukrajine, anektovanie Krymského polostrova Ruskom a údajná podpora proruských separatistov na východe Ukrajiny zo strany Moskvy, ktorá to rozhodne odmieta.

 

NATO nedávno informovalo, že vlani zaregistrovalo viac ako 400 prípadov narušenia svojho vzdušného priestoru ruskými lietadlami, čo je v porovnaní s rokom 2013 o 50 percent viac. Za rovnaké obdobie Moskva zaznamenala 3000 preletov lietadiel NATO nad Ruskom a susedným Bieloruskom, čo je dvojnásobne viac ako v roku 2013.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes podľa agentúry RIA Novosti vyhlásil, že Rusko neprestane s praxou vopred neavizovaných previerok bojaschopnosti svojich ozbrojených síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies