Putin nadránom nariadil ministrovi veľké vojenské cvičenie

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 14:30 • 2 min
Putin nadránom nariadil ministrovi veľké vojenské cvičenie

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nečakane nariadil veľké vojenské cvičenie. Potvrdil to vo štvrtok jeho hovorca Dmitrij Peskov. Stalo sa tak hneď, ako sa Putin vrátil z juhoafrického Durbanu, kde sa konal summit krajín združenia BRICS pozostávajúceho z Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky.

slovakia

left justify in out

Putin mal podľa Peskova o štvrtej nadránom kontaktovať ministra obrany Sergeja Šojgua, ktorému doručili zapečatenú obálku. Putin ako hlavný veliteľ ozbrojených síl v korešpondencii nariaďuje zorganizovanie veľkého cvičenia v Čiernom mori za účasti 36 lodí a 7000 vojakov. Cieľom neplánovaných manévrov má byť kontrola bojovej pripravenosti ruskej armády. Ako potvrdil Peskov, o cvičení nemuseli vopred informovať zahraničie, keďže účasť nepresiahne dohodnutý rámec 7000 vojakov.

Putin po svojom minuloročnom návrate do prezidentského kresla varoval armádu pred neplánovanými cvičeniami. Tie majú byť súčasťou snahy o zlepšenie výkonu ruských ozbrojených síl, ktorých slabiny napriek celkovému víťazstvu odhalila vojna s Gruzínskom. Putinovo nariadenie je zároveň vnímané ako test nového šéfa rezortu obrany, ktorý minulý rok nahradil odvolaného Anatolija Serďukova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona