Putin: Na vyriešenie ukrajinského konfliktu existujú dobré šance

NETKY.SK • 16 November 2014, 11:20 • 2 min
Putin: Na vyriešenie ukrajinského konfliktu existujú dobré šance

BRISBANE - Ruský prezident Vladimir Putin je presvedčený, že existujú dobré šance na vyriešenie ukrajinského konfliktu.

slovakia

left justify in out

Novinárom to povedal v nedeľu pred odletom zo summitu krajín G20 v austrálskom Brisbane, kde sa stretol s ostrou kritikou zo strany svetových lídrov za úlohu Ruska v konflikte na východe Ukrajiny. Putin opäť rázne odmietol obvinenia, že jeho krajina podporuje proruských povstalcov a prispieva tak k eskalácii konfliktu. "Hoci to môže znieť divne, dnešná situácia na Ukrajine má podľa mňa dobré šance na vyriešenie," vyhlásil Putin. Vyjadril sa aj k rozhodnutiu ukrajinskej vlády zaviesť politickú a ekonomickú blokádu separatistických regiónov, čo považuje za "veľkú, no nie fatálnu chybu". Ukrajinská vláda zatvára štátne inštitúcie a ruší bankové služby v separatistickom Doneckom a Luhanskom regióne a už zastavila aj vyplácanie štátnych peňazí týmto separatistickým oblastiam potom, čo tamojší predstavitelia usporiadali koncom októbra vlastné voľby.

 

Putin opustil summit G20 ešte pred jeho formálnym ukončením a zverejnením záverečného komuniké. Skorší odchod zdôvodnil dlhým letom späť do Ruska a nutnosťou oddýchnuť si. O tom, že ruský líder odíde zo summitu predčasne sa špekulovalo už v sobotu. Dôvod skoršieho odchodu môže súvisieť s kritikou zo strany západných lídrov voči konaniu Ruska na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies