Putin: Na strane militantov v Sýrii bojuje najmenej 4-tisíc Rusov

NETKY.SK • 24 Február 2017, 07:31 • 2 min
Putin: Na strane militantov v Sýrii bojuje najmenej 4-tisíc Rusov

MOSKVA - Na strane militantov v Sýrii bojuje najmenej 4000 ruských občanov. Na stretnutí s predstaviteľmi ruskej Severnej flotily to vo štvrtok uviedol šéf Kremľa Vladimir Putin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Bohužiaľ, nemôžeme brať na ľahkú váhu, že v Sýrii sa zhromaždil veľký počet militantov pochádzajúcich z bývalých republík Sovietskeho zväzu, ako aj priamo z Ruska. Podľa našich predbežných informácií sú ich tisíce, približne 4000 Rusov a okolo 5000 občanov republík bývalého Sovietskeho zväzu," povedal Putin.

 

Ruský prezident poukázal aj na skutočnosť, že bezvízový styk v takmer celom postsovietskom priestore predstavuje obrovskú skrytú hrozbu najmä pre Rusko, pričom vyzdvihol úlohu ruských ozbrojených síl, ktoré plnením bojových úloh vo vzdialených kútoch sveta priamo prispievajú k bezpečnosti Ruska.

 

Podľa Putina je úlohou Ruska v Sýrii zachovanie legitímnej moci a likvidácia terorizmu. "Nemáme v úmysle zasahovať do vnútorných záležitostí Sýrie. Našou úlohou je stabilizácia legitímnej moci v tejto krajine a zasadenie rozhodujúceho úderu medzinárodnému terorizmu," dodal ruský prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona