Putin kvôli bohoslužbe za zavraždeného veľvyslanca preložil tradičnú tlačovku

NETKY.SK • 21 December 2016, 13:38 • 2 min
Putin kvôli bohoslužbe za zavraždeného veľvyslanca preložil tradičnú tlačovku

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin odložil svoju výročnú tlačovú konferenciu o jeden deň - na piatok -, aby sa vo štvrtok mohol zúčastniť na pohrebnej bohoslužbe za zavraždeného veľvyslanca Ruskej federácie v Turecku. Informovala o tom dnes tlačová služba Kremľa.

slovakia

left justify in out

Smútočné obrady za veľvyslanca Andreja Karlova sa uskutočnia vo štvrtok v moskovskej Katedrále Krista Spasiteľa a bude ich viesť patriarcha moskovský a celej Rusi Kirill.

 

Karlov bol smrteľne zranený v pondelok, keď v jednej z galérií v Ankare svojím príhovorom otváral výstavu ruských fotografov. Páchateľom útoku bol príslušník tureckej poriadkovej polície, ktorý po svojom čine vykrikoval islamistické heslá, odsudzoval Rusko za jeho účasť na vojenských operáciách v susednej Sýrii a hovoril o pomste za krviprelievanie v sýrskom meste Aleppo.

 

Polícia ho následne usmrtila, predtým však stihol postreliť ešte tri osoby.

 

Pozorovatelia očakávajú, že smrť ruského diplomata bude jednou z tém Putinovej, tradične celé hodiny trvajúcej výročnej tlačovej konferencie v Kremli. Politický analytik Michail Trockij vyjadril pre agentúru DPA názor, že Putin zrejme bude "vyzdvihovať ruské víťazstvá v boji proti terorizmu v Sýrii a zdôrazní, že "takéto víťazstvá sa nikdy nerodia ľahko".

 

Na tlačovú konferenciu sa tento rok akreditoval rekordný počet novinárov - bude ich viac ako 1400.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies