Putin kritizoval výsledky rozvoja Ďalekého východu

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 14:33 • 2 min
Putin kritizoval výsledky rozvoja Ďalekého východu

MOSKVA - Za nedostatočný rozvoj ruského Ďalekého východu si dnes z úst šéfa Kremľa Vladimira Putina vyslúžili kritiku tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Putin konštatoval, že splnených bolo iba 20 percent z cieľov, ktoré stanovili v decembri. "Až 80 percent z cieľov nie je splnených. Budete pracovať, či čo?" pýtal sa Putin zodpovedných počas návštevy v Sachalinskej oblasti. Tá má podľa prezidenta všetko, čo potrebuje, aby sa stala energetickým centrom na globálnej úrovni. Zástupcov regiónu vyzval, aby sa bezodkladne dali do práce, najmä v problémových oblastiach ako doprava a energetika.

Šéf Kremľa ešte skôr kritizoval ministerstvo financií, že na rozvoj Ďalekého východu do roku 2020 poskytlo len 296 miliárd rubľov. Schválený rozpočet do roku 2025 pritom predstavuje 3,8 bilióna.

Podľa agentúry RIA Novosti šéf ruského ropného koncernu Rosnefť Igor Sečin dnes Putinovi povedal, že v nasledujúcich piatich rokoch môže spoločnosť investovať na rozvoj východnej Sibíri a Ďalekého východu bilión rubľov, 52 miliárd len tento rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona