Putin: Kritika Soči bola motivovaná rivalitou v medzinárodnej politike

NETKY.SK • 25 Február 2014, 09:09 • 2 min
Putin: Kritika Soči bola motivovaná rivalitou v medzinárodnej politike

MOSKVA - Kritika zimných olympijských hier v Soči bola motivovaná rivalitou v medzinárodnej politike, uviedol ruský prezident Vladimir Putin v utorok v odvysielanom rozhovore pre domáce televízne stanice.

slovakia

left justify in out

Mnoho ľudí v Rusku nahnevala údajná nadmerná kritika niektorých aspektov príprav olympiády - od nedokončeného ubytovania až po prehnané ceny za budovanie infraštruktúry, píše agentúra RIA Novosti. Hoci hry boli podľa nej všeobecne označené za úspech - obzvlášť zo športového hľadiska -, Putinove poznámky zdôrazňujú citlivosť, s akou Rusko vníma vonkajšiu kritiku.

"Existuje kohorta kritikov, ktorí majú ďaleko od športu. Angažujú sa v konkurenčnom boji na pôde medzinárodnej politiky," povedal Putin. "Využili tento olympijský projekt, aby dosiahli vlastné ciele na poli protiruskej propagandy," doplnil šéf Kremľa.

Neodôvodnené útoky voči Soči podľa Putina naznačujú, že niektorí "ohovárači" majú strach, keď vidia, ako ruská spoločnosť prosperuje. Putin nešpecifikoval, na ktorých kritikov naráža, dodala RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona