Putin: Kórejská vojna by dopadla horšie ako Černobyľ

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 14:26 • 2 min
Putin: Kórejská vojna by dopadla horšie ako Černobyľ

HANNOVER - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok privítal rozhodnutie Spojených štátov o odložení testu medzikontinentálnej balistickej rakety.

slovakia

left justify in out

Urobil tak počas návštevy nemeckého Hannoveru, kde sa stretol s miestnymi podnikateľmi. "Myslím, že USA urobili veľmi dôležitý krok v prípade odloženia testu balistickej rakety," povedal reportérom v ruštine. "Mali by sme Spojeným štátom ďakovať," myslí si šéf Kremľa. Prípadný vojenský konflikt na Kórejskom polostrove pritom označil za "horší ako nukleárna katastrofa v Černobyle".

Pentagon o odložení plánovanej raketovej skúšky informoval ešte cez víkend. Podľa neoficiálnych informácií, na ktoré sa odvoláva agentúra Associated Press (AP), o tom rozhodol samotný americký minister obrany Chuck Hagel. Malo ísť o test rakety typu Minuteman 3 schopnú niesť jadrové hlavice. Severokórejská armáda ešte predtým informovala, že USA je ochotná napadnúť aj nukleárnymi zbraňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies