Putin konečne prelomil tajomstvo, zvažuje opätovnú kandidatúru na prezidenta

NETKY.SK • 4 August 2017, 12:37 • 2 min
Putin konečne prelomil tajomstvo, zvažuje opätovnú kandidatúru na prezidenta

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý bol prvýkrát zvolený do úradu pred 17 rokmi, dnes vyhlásil, že bude uvažovať o kandidovaní v budúcoročných prezidentských voľbách. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kremeľ bol v posledných týždňoch zdržanlivý vo vyjadreniach o tom, či sa 64-ročný ruský prezident bude vo voľbách v marci 2018 uchádzať o ďalšie šesťročné funkčné obdobie. Začiatkom júla Putinov hovorca uviedol, že táto záležitosť ešte nie je rozhodnutá.

 

Putin bol dnes na návšteve sibírskej Buriatskej republiky v Ruskej federácii, keď ho istý vyslúžilý vojak poprosil, aby uvažoval o opätovnom kandidovaní na prezidenta.

 

"Máme voči vám prosbu. Všetci vás prosíme, aby ste sa v nasledujúcich prezidentských voľbách znovu uchádzali o tento úrad. Budeme veľmi šťastní," povedal muž, ktorého slová priniesla ruská štátna tlačová agentúra TASS. Putin úsečne odpovedal: "Dobre, porozmýšľam o tom. Ďakujem vám."

 

Putin pôsobil v prezidentskom úrade dve po sebe nasledujúce štvorročné obdobia, v rokoch 2000-2008, potom slúžil až do roku 2012 ako premiér a následne sa stal znovu prezidentom.

 

Krátko po skončení jeho druhého prezidentského obdobia bola ruská ústava pozmenená tak, aby umožnila hlave štátu odslúžiť šesťročné funkčné obdobie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies