Putin: Keby bol Berlusconi gej, súdy sa ho ani nedotknú

NETKY.SK • 20 September 2013, 09:52 • 2 min
Putin: Keby bol Berlusconi gej, súdy sa ho ani nedotknú

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa vo štvrtok opätovne postavil za svojho osobného priateľa a bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov by Berlusconiho nikdy neodsúdili, ak by bol homosexuál. Ruský líder sa takto vyjadril počas výročného stretnutia známeho Valdajského klubu, kde sa stretávajú rôzni zahraniční hostia diskutujúci o situácii v Rusku. Od roku 2004 ho organizuje štátna tlačová agentúra RIA Novosti.

"Berlusconiho súdia za trávenie času so ženou, no keby bol homosexuál, nikto by sa ho neopovážil ani dotknúť. Západné krajiny zabudli na svoje kresťanské korene a popierajú morálne princípy a tradičné identity," povedal Putin známy svojou tvrdou obranou tradičnej rodiny na adresu Berlusconiho, ktorého milánsky súd v júni uznal vinným zo sexu s neplnoletou Maročankou známou ako Ruby. Odsúdili ho na sedem rokov a doživotne mu zakázal uchádzať sa o verejné funkcie. 

Kontroverzný Berlusconi bol jedným z Putinových najbližších európskych spojencov. Do Ruska ešte v čase pôsobenia v najvyššej funkcii často jazdieval nielen na oficiálne, ale aj na súkromné návštevy. Putin ho pred dvoma rokmi označil za "jedného z posledných mohykánov v politike."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies