Putin: John Kerry je klamár, ak popiera al-Káidu v Sýrii

NETKY.SK • 5 September 2013, 07:10 • 2 min
Putin: John Kerry je klamár, ak popiera al-Káidu v Sýrii

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nazval amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho klamárom za to, že počas rozpravy k zvažovanému útoku na Sýriu v americkom Kongrese odmietol tvrdenia, že na strane sýrskej opozície bojuje proti režimu prezidenta Bašára Asada i teroristická sieť al-Káida.

slovakia

left justify in out

Putin v príhovore členom ruskej Rady pre ľudské práva podľa agentúry AP v stredu uviedol, že neveril vlastným ušiam, keď počul Kerryho odpovedať na otázku o al-Káide v rozprave v americkom zákonodarnom zbore. Šéf diplomacie poprel pôsobnosť al-Káidy v Sýrii napriek tomu, že podľa Putina dobre vie o spojenectve islamistického militantného Frontu an-Nusra, bojujúceho na strane povstalcov, s najznámejšou teroristickou organizáciou na svete.

"Je to veľmi nepríjemné a prekvapujúce. Rokovali sme s nimi (Američanmi) s predpokladom, že sú to slušní ľudia. On pritom klame a vedome klame. To je smutné," konštatoval Putin podľa AP. Ruský prezident zopakoval postoj Moskvy, že akékoľvek použitie vojenskej sily proti Sýrii bez schválenia Bezpečnostnej rady OSN bude aktom vojenskej agresie voči zvrhovaného členovi medzinárodného spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies