Putin je v Rusku stále populárny: Vo voľbách by získal 75 percent hlasov

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 06:36 • 2 min
Putin je v Rusku stále populárny: Vo voľbách by získal 75 percent hlasov

MOSKVA - Tri štvrtiny ruských voličov by v prezidentských voľbách odovzdalo svoj hlas súčasnej hlave štátu Vladimirovi Putinovi. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu Ruského centra pre výskum verejnej mienky (VTsIOM), ktoré citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Ak by sa prezidentské voľby konali tento víkend, Putinovi by vyjadrilo podporu 75 percent respondentov. Najmenej päť percent opýtaných by dalo hlas lídrovi Liberálno-demokratickej strany Ruska (LDPR) Vladimirovi Žirinovskému, dve percentá by sa rozhodlo pre vodcu Komunistickej strany Ruskej federácie (KPRF) Gennadija Ziuganova.


Jedno percento respondentov sa vyjadrilo v prospech magnáta a bývalého lídra Občianskej platformy Michaila Prochorova alebo iných politikov. Rovnako jedno percento opýtaných by znehodnotilo svoj hlasovací lístok, zatiaľ čo deväť percent voličov by sa volieb nezúčastnilo a šesť percent nie je ešte rozhodnutých.


VTsIOM vykonal prieskum verejnej mienky na vzorke 3000 osôb v 64 federálnych subjektoch Ruskej federácie. Štatistická chyba neprekročila 3,3 percenta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies