Putin je spokojný s otváracím ceremoniálom

NETKY.SK • 9 Február 2014, 09:12 • 2 min
Putin je spokojný s otváracím ceremoniálom

MOSKVA - Skvelý dojem nepokazila ani technická nedokonalosť, keď sa neotvoril jeden z olympijských kruhov.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin nemal žiadne pripomienky k slávnostnému otvoreniu XXII. zimných olympijských hier v Soči. Uviedol to v sobotu jeho hovorca Dmitrij Peskov, ktorý dodal, že menším lapsusom sa na podujatí takého rozsahu nedá vyhnúť. "Ale ani tie nepokazili celkový dojem," dodal Peskov.

Putinov hovorca priznal, že počas ceremoniálu došlo k technickým chybám - nerozvinul sa napríklad jeden z olympijských kruhov. Peskov však vyzval brať do úvahy náročnosť použitej techniky i počet ľudí, ktorí zabezpečovali slávnostné otvorenie. Samotný hovorca ceremoniál oznámkoval jednotkou, lebo "treba byť slepcom alebo jedovatým kritikom, aby bol niekto nespokojným s takým predstavením".

Podľa Peskova Putin všetkých autorov i účastníkov slávnostnej šou, vrátane športovcov, ktorí na štadión Fišt priniesli olympijský oheň, pozval v piatok večer do svojej rezidencie na pohár šampanského, aby sa im poďakoval.

Pestrofarebný program s názvom "Rusko sníva" v podaní renomovaného režiséra Konstantina Ernsta, ktorého zloženie sa Rusom podarilo dokonale utajiť až do poslednej chvíle, sa začal o 20.14 h miestneho času predstavením azbuky. Organizátori si pripravili pre každé písmenko niečo z ruskej histórie. Nasledovalo predstavenie najdôležitejších okamihov ruských dejín či prírodných krás.

Počas prvej časti slávnosti sa však pritrafil aj prvý menší problém, keď sa jedna z veľkých snehových vločiek, ktoré sa mali zmeniť na olympijské kruhy, neotvorila. Nad hlavami ľudí sa tak zjavili iba štyri kruhy, chýbal posledný z nich symbolizujúci americký kontinent.

Britská spoločnosť BBC o tom napísala: "Žiarivú trojhodinovú šou poznačil trapas z úvodu. Akoby náhodou sa neotvoril olympijský kruh reprezentujúci americký kontinent. Diváci v Rusku to však nevideli, nepodarok nahradil televízny záznam."

Podľa agentúry Sinchua "skvelý dojem nepokazila ani technická nedokonalosť, keď sa neotvoril jeden z olympijských kruhov."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies