Putin je nespokojný s vládou, odvolal ministra regionálneho rozvoja

NETKY.SK • 17 Október 2012, 12:35 • 2 min
Putin je nespokojný s vládou, odvolal ministra regionálneho rozvoja

Putin je nespokojný s vládou, odvolal ministra regionálneho rozvoja - Politika Ruský prezident Vladimir Putin odvolal dnes Olega Govoruna z funkcie ministra regionálneho rozvoja a na jeho miesto vymenoval Igora Sľuňajeva, bývalého gubernátora Kostromskej

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin odvolal dnes Olega Govoruna z funkcie ministra regionálneho rozvoja a na jeho miesto vymenoval Igora Sľuňajeva, bývalého gubernátora Kostromskej oblasti.

Sľuňajev sa má podľa Putina sústrediť na obnovu bytového fondu v regiónoch, kde možno pozorovať výrazný odlev obyvateľstva. Ako spresňuje agentúra Reuters, bytový fond v ruských mestách je zastaraný, ale platby za služby s tým spojené sú neprimerane vysoké, čo vyvoláva nespokojnosť obyvateľstva. 

Koncom septembra Putin Govorunovi vytkol nesplnenie nariadení, ktoré pre jeho rezort vyplynuli z prezidentských výnosov. Týždeň po tejto verejnej kritike sa objavila informácia, že Govorun podal demisiu, čo však neskôr hovorca jeho rezortu i hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dementovali s tým, že minister je práceneschopný.

Kremeľ rovnako odmieta tvrdenia niektorých analytikov a médií, že Putin je nespokojný s vládou premiéra Dmitrija Medvedeva. Verejná kritika dvoch členov kabinetu za nezvládnutie úloh stojacich pred ich ministerstvami by však podľa agentúry Reuters mohla naznačovať, že Putin vládu odvolá, najmä ak sa zhoršia hospodárske ukazovatele. 

Putin, ktorý bol v úrade prezidenta Ruskej federácie aj v rokoch 2000-08, využíval odvolávanie ministrov aj na to, aby si udržal rešpekt podriadených, ako aj v záujme zachovania rovnováhy medzi mocenskými frakciami v Kremli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies