Putin je názoru, že ozbrojení militanti v Sýrii boli porazení vďaka ruským vojenským zložkám

NETKY.SK • 14 Jún 2019, 12:24 • 2 min
Putin je názoru, že ozbrojení militanti v Sýrii boli porazení vďaka ruským vojenským zložkám

BIŠKEK - Ruský prezident Vladimír Putin uviedol na samite, že militanti v Sýrii boli porazení a dôležitú úlohu v tom zohrala pomoc Ruska oficiálnemu Damašku v boji proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Väčšina územia sa už vrátila pod kontrolu Damašku, uviedol ruský líder. "Reálne výsledky v boji proti medzinárodnému terorizmu sa dosiahli v Sýrii, - povedal  prezident. – V mnohých ohľadoch, vďaka komplexnej pomoci Ruska legitímnej sýrskej vláde, boli ozbrojenci teroristických skupín porazení."

 

Podľa Putina sa veľká časť územia krajiny už vrátila pod kontrolu Damašku, čo má za následok aj postupný proces politického uvoľňovania. "Prioritou je nateraz zabezpečiť úplné odstránenie teroristických centier v Sýrii, predovšetkým v Idlibe," zdôraznil ruský prezident. "Zároveň je potrebné zvýšiť objem humanitárnej pomoci a podporu hospodárskej obnovy Sýrie medzinárodným spoločenstvom."

 

Hlava Ruskej federácie uviedla, že počas ruského predsedníctva sa ešte musí urobiť veľa práce pre mierové urovnanie konfliktov v blízkosti hraníc členských krajín organizácie.

 

"Osobitnú pozornosť si vyžaduje situácia v Afganistane. Domáce obyvateľstvo potrebuje pomoc na dosiahnutie národného zmierenia a oživenia hospodárstva," dodal Putin.

 

Rusko podľa neho plne podporuje plán na rozšírenie spolupráce organizácie s Afganistanom v oblasti bezpečnosti, hospodárskej a humanitárnej spolupráce, čo sa odráža v pláne, ktorý sa má podpísať po summite v Biškeku (Kyrgyzstan). Rusko má tiež v úmysle podporovať revitalizáciu kontaktnej skupiny SCO – Afganistan.

 

Vladimír Putin sa tiež stručne porozprával s premiérom Pakistanu. Rozhovor sa uskutočnil po stretnutí hláv členských štátov SCO v rozšírenom formáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies