Putin je dobrý hospodár! V priebehu šiestich rokov zarobil pol milióna eur

NETKY.SK • 7 Február 2018, 07:11 • 2 min
Putin je dobrý hospodár! V priebehu šiestich rokov zarobil pol milióna eur

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v období šiestich rokov (2011-2016) zarobil vyše 38,5 milióna rubľov (približne 537 000 eur).

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na ruskú Ústrednú volebnú komisiu (ÚVK) o tom v utorok informovala tlačová agentúra Interfax. Z majetkového priznania publikovaného na webe ÚVK, ktoré úradujúci ruský prezident odovzdal podľa zákona ako kandidát v nadchádzajúcich marcových prezidentských voľbách, ďalej vyplýva, že na 13 účtoch v bankách má uložených takmer 14 miliónov rubľov (približne 198.000 eur).

 

Putin tiež vlastní byty v Moskve a v Petrohrade s rozlohou približne 154 a 77 štvorcových metrov a tiež tri automobily. Príjmy ruskej hlavy štátu sa podľa Interfaxu skladali z prezidentského platu, úrokov z bankových vkladov a vojenského dôchodku. Ten poberá ako bývalý príslušník KGB, niekdajšej hlavnej sovietskej tajnej služby.

 

Ruská Ústredná volebná komisia v utorok zaregistrovala úradujúceho prezidenta Vladimira Putina ako kandidáta nadchádzajúcich prezidentských volieb.

Putin kandiduje ako nezávislý kandidát, preto na registráciu musel zozbierať najmenej 300.000 podpisov voličov, pričom z jedného regiónu Ruska ich mohlo byť najviac 7500.

 

Tlačová agentúra TASS spresnila, že na Putinovu podporu sa podarilo zozbierať celkovo viac ako 1,6 milióna podpisov. Hárky doručené ÚVK obsahujú podpisy viac ako 314.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies