Putin identifikoval nepriateľov Ruska v USA

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 17:06 • 2 min
Putin identifikoval nepriateľov Ruska v USA

MOSKVA - Prezident Vladimír Putin označil nepriateľov Ruska v Spojených štátoch ako vplyvných a silných ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov to potvrdzuje skutočnosť, že títo ľudia sú schopní "nakecať" miliónom amerických občanov "príbehy v rozpore s normálnou logikou."

 

"Nás vždy učili, že ľudia pracujúci pre vládu, musia v prvom rade premýšľať o verejnom záujme, o fundamente tohto záujmu a stavať ho vždy na prioritné miesto. Avšak v Spojených štátoch, vidíme, že existujú sily, ktoré stavajú svoje skupinové a stranícke záujmy nad národné záujmy," povedal prezident na stretnutí s veľvyslancami a stálymi predstaviteľmi Ruska.

 

Prezident poznamenal, že aj napriek tomu je Rusko otvorené rozvíjaniu kontaktov s USA založených na rovnocennosti a vzájomne prospešnom základe. Taktiež zdôraznil, že je to nevyhnutnosťou pre celý svet.

 

"Ako najväčšie jadrové veľmoci sme obzvlášť zodpovdní za zabezpečenie strategickej stability a bezpečnosti," dodal. Ruský prezident tiež zhodnotil vzťahy so Spojenými štátmi. Podľa neho Moskva a Washington začali cestu k pozitívnym zmenám.

 

"Aj napriek všetkým rozdielom v názoroch sme sa zhodli, že rusko-americké vzťahy sú vo veľmi zlom stave, v mnohých ohľadoch ešte horšie ako počas studenej vojny," povedal ruský prezident a dodal, že problémy, ktoré sa nahromadili počas niekoľkých rokov, sa nevyriešia v priebehu niekoľkých hodín.

 

Napriek tomu však zhodnotil stretnutie ako "všeobecne úspešné,“ a podľa neho "viedlo k užitočným dohodám," uzavrel Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies