Putin hovoril s Obamom: Prediskutovali ukrajinskú krízu a Islamský štát

NETKY.SK • 26 Jún 2015, 06:31 • 2 min
Putin hovoril s Obamom: Prediskutovali ukrajinskú krízu a Islamský štát

WASHINGTON - Ruský prezident Vladimír Putin dnes v telefonickom rozhovore so svojím americkým náprotivkom Barackom Obamom prediskutoval pokračujúce napätie na východnej Ukrajine a boj proti Islamskému štátu na Blízkom východe. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa tlačového vyhlásenia Bieleho domu sa obaja lídri zaoberali neutíchajúcim krviprelievaním v Sýrii a zhodli sa na potrebe jednotného postupu medzi šiestimi svetovými mocnosťami v otázke obmedzenia iránskeho atómového programu na mierové účely.

 

V prípade Ukrajiny, Obama povedal Putinovi, že Rusko musí splniť svoje záväzky, ku ktorým sa zaviazalo v minskej dohode o prímerí z 12. februára, vrátane stiahnutia svojich jednotiek a vojenskej techniky z ukrajinského územia.

 

K telefonickému rozhovoru prišlo v rovnaký deň, keď najvyšší veliteľ NATO v Európe, americký generál Philip Breedlove, poukázal na nepretržité dodávky munície a vojenskej výzbroje cez rusko-ukrajinskú hranicu do Ukrajiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona