Putin hovoril s lídrami Azerbajdžanu a Arménska o Náhornom Karabachu

NETKY.SK • 10 August 2014, 10:46 • 2 min
Putin hovoril s lídrami Azerbajdžanu a Arménska o Náhornom Karabachu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin viedol v sobotu separátne rokovania s arménskym prezidentom Seržom Sarkisjanom a azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom ohľadom stupňujúcich sa bojov v oblasti Náhorneho Karabachu.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na Kremeľ o tom informovala agentúra Associated Press.
      

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peškova je možné, že všetci traja štátnici sa stretnú na spoločných rokovaniach v nedeľu.
      

Hoci Náhorný Karabach je súčasťou Azerbajdžanu, spolu s niektorými priľahlými územiami je pod kontrolou arménskych vojakov a miestnych etnických Arménov už od roku 1994, keď vojnu s Azerbajdžanom ukončilo prímerie. Technicky sú Arménsko a Azerbajdžan stále vo vojnovom stave. Obe strany často informujú o útokoch pozdĺž línie prímeria.
      

Počas uplynulého týždňa sa však boje vystupňovali a zahynulo pri nich 19 vojakov na oboch stranách, z toho 13 členov azerbajdžanských ozbrojených síl a šesť príslušníkov síl medzinárodne neuznanej Náhornej karabašskej republiky. Rusko reagovalo na posledné udalosti vyhlásením, že ďalšia eskalácia násilia je neprijateľná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona