Putin: Hospodársky rast Ruska je zaručený

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 14:13 • 2 min
Putin: Hospodársky rast Ruska je zaručený

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vo svojej každoročnej televíznej šou vyjadril dôveru v rast národného hospodárstva. Putin, ktorý si podľa agentúry DPA vybudoval povesť garanta stability krajiny, oznámil, že ekonomika Ruskej federácie sa dostala z dlhoročného poklesu.

slovakia

left justify in out

Putin ďalej uviedol, že vláda sa bude v rámci boja proti chudobe usilovať o zoštíhlenie daňového systému. Dodal, že jedným z cieľov jeho štvrtého prezidentského mandátu, ktorého sa ujal pred mesiacom, je znížiť na polovicu počet Rusov žijúcich pod hranicou chudoby. Túto skupinu v súčasnosti tvorí 20 miliónov ľudí.

 

Ruská vláda bude na príslušné opatrenia potrebovať v prepočte 129 miliárd dolárov. Pripomenul, že hrubý domáci produkt Ruska je aktuálne o 1,5 percenta vyšší než pred rokom. Prezident to označil za mierny nárast, avšak podľa vlastných slov si je istý, že tento rast je udržateľný a v najbližšom období je zaručený.

 

Putin sa vyjadril aj ku kauze Sergeja Skripaľa. Podľa vlastných slov si nemyslí, že tento bývalý ruský agent a jeho dcéra boli otrávení bojovou látkou novičok, keďže útok prežili. Putin príčinu tohto incidentu nechcel komentovať a dodal, že Rusko sa stále snaží o konzulárny prístup ku Skripaľovcom a vyšetrovacím spisom.

 

Šéf Kremľa v programe s názvom "Priama linka s Vladimirom Putinom" začal odpovedať na otázky verejnosti o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ). Šou sa vysiela pravidelne od roku 2001 okrem rokov 2004 a 2012. Hlava štátu v nej obšírne odpovedá na otázky kladené telefonicky alebo zasielané e-mailom a SMS správami.

 

Program zvyčajne trvá niekoľko hodín, pričom väčšina otázok sa týka domácich ekonomických a sociálnych záležitostí, ako je príjem, zdravotná starostlivosť, vzdelávanie, ochrana životného prostredia či doprava. Putin už absolvoval tento maratón otázok jedenásťkrát ako prezident a štyrikrát ako premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies