Putin: Homosexuáli sú v Soči vítaní

NETKY.SK • 28 Október 2013, 17:32 • 2 min
Putin: Homosexuáli sú v Soči vítaní

SOČI - Homosexuálne orientovaní športovci a ich hostia sú v Rusku počas zimných olympijských hier 2014 v Soči vítaní a podľa prezidenta krajiny Vladimira Putina sa budú cítiť ako doma.

slovakia

left justify in out

Proti prijatiu kontroverzného ruského zákona, ktorý pod trestom pokút, väzenia či v prípade cudzincov vyhostenia z krajiny zakazuje propagáciu "netradičnej sexuálnej orientácie" medzi mládežou protestovali mnohé svetové organizácie, niektoré žiadali aj bojkot ZOH 2014. "Robíme všetko, aby sa športovci, fanúšikovia a hostia cítili v Soči ako doma bez ohľadu na štátnu príslušnosť, rasu či sexuálnu orientáciu," vyhlásil Putin pred zástupcami ruskej športovej obce a prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom.

Čerstvo zvolený šéf svetového olympizmu prišiel do Soči na inšpekčnú návštevu, počas ktorej hodnotí s Putinom súčasný stav príprav. Za posledné mesiace výrazne pokročili, za čo Rusov pochválil aj samotný Bach. Čiernomorské letovisko bude športový svet hostiť od 7. do 23. februára 2014. Na prípravy minuli Rusi viac ako 50 miliárd dolárov. Putin s Bachom otvorili v pondelok v Soči aj novú železničnú stanicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies