Putin, Hollande, Merkelová a Porošenko spolu hovorili o konflikte na Ukrajine

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 06:56 • 2 min
Putin, Hollande, Merkelová a Porošenko spolu hovorili o konflikte na Ukrajine

MOSKVA - Šéfovia štátov či vlád Ruska, Francúzska, Nemecka a Ukrajiny spolu dnes v noci telefonicky hovorili o spôsobom riešenia konfliktu na východe Ukrajiny. Uviedol to Kremeľský palác, podľa ktorého zdôraznili potrebu rešpektovať prímerie a preberali zvýšenie účinnosti monitorovacej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.

slovakia

left justify in out

Kremeľský palác podľa tlačovej agentúry AP dodal, že ruský prezident Vladimir Putin, francúzsky prezident Francois Hollande, nemecká kancelárka Angela Merkelová a ukrajinský prezident Petro Porošenko spolu hovorili o poskytnutí širších právomocí misii OBSE.

 

V apríli 2014, niekoľko týždňov po ruskej anexii Krymu, vypukli na východnej Ukrajine boje medzi Ruskom podporovanými separatistami a ukrajinskými silami. Dohoda z februára 2015, sprostredkovaná Francúzskom a Nemecko, prispela k obmedzeniu bojov, ale dochádza k častým zrážkam a snahy o dosiahnutie politického riešenia viaznu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies