Putin: Gejovia sú v Soči vítaní, nesmú však ovplyvňovať deti

NETKY.SK • 17 Január 2014, 15:40 • 2 min
Putin: Gejovia sú v Soči vítaní, nesmú však ovplyvňovať deti

SOČI — Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že homosexuáli sú na nadchádzajúcich zimných olympijských hrách v Soči vítaní, musia však "nechať deti na pokoji".

slovakia

left justify in out

Putin povedal, že gejovia na návšteve v Soči "sa môžu cítiť pokojní a uvoľnení" a prisľúbil, že počas hier nedôjde k žiadnej diskriminácii. Zdôraznil však, že na základe zákona zakazujúceho homosexuálnu "propagandu" medzi mladistvými nemôžu vyjadrovať svoje názory na práva gejov pred nikým, kto nie je ešte dospelý. Putin a ďalší politici bránia júnový zákon o propagande ako ochranu detských práv, kritici ho však označujú za diskriminačný voči sexuálnej menšine. V reakcii na medzinárodný rozruch okolo zákona ruské úrady obmedzili právo na demonštrácie počas hier v Soči, ktoré sa začnú 7. februára.

Prenasledovanie príslušníkov sexuálnych menšín v Rusku je od roku 1993 oficiálne minulosťou, väčšinová spoločnosť ich však naďalej odmieta tolerovať. Svedčia o tom aj zákony prijaté počas roka 2013, ktoré zakazujú "propagáciu" homosexuality medzi mladistvými či obmedzujú adopcie ruských detí v krajinách uznávajúcich manželstvá dvojíc rovnakého pohlavia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies