Putin: Francúzsko sa pokúša vyvolať protiruskú hystériu

NETKY.SK • 12 Október 2016, 18:27 • 2 min
Putin: Francúzsko sa pokúša vyvolať protiruskú hystériu

MOSKVA - Francúzsko sa v hromadných oznamovacích prostriedkoch, ktoré ovláda, pokúša vyvolať protiruskú hystériu. Podľa agentúry DPA to dnes na medzinárodnom investičnom fóre v Moskve povedal ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Podľa Putina Rusko cez víkend v Bezpečnostnej rade OSN vetovalo návrh rezolúcie o riešení situácie v Sýrii, ktorú predložili Francúzsko a Španielsko, "pretože predkladatelia v nej všetku vinu (za situáciu v Sýrii) pripisujú sýrskej vláde".


"Nie je tam ani zmienka o opozícii. Ani nehovoriac o teroristoch, ktorí by mali niesť nejakú vinu," povedal ruský prezident a dodal, že Francúzsko návrh rezolúcie predložilo v očakávaní, že ho Rusko bude vetovať.


"Neurobili to preto, aby BR OSN rezolúciu schválila. Predložili ju aj napriek tomu, že poznajú naše stanovisko a bez toho, aby s nami prerokovali naše návrhy len preto, aby dosiahli toto veto. Prečo? Aby zhoršili situáciu," uviedol Putin na margo návrhu rezolúcie BR OSN o Sýrii, ktorú predložilo Francúzsko a Španielsko.


Návrh rezolúcie, predložený Francúzskom a Španielskom, apeloval na všetky strany v Sýrii, aby okamžite prerušili vojenské operácie, poskytli neobmedzený prístup humanitárnej pomoci a ukončili všetky vzdušné útoky a vojenské lety nad mestom Aleppo.


Ruské a Sýrske letectvo pokračujú v bombardovaní Aleppa, ktoré je jedným z najľudnatejších miest v Sýrii, pretože podľa Moskvy a Damasku veľkú časť mesta ovládajú rôzne militantné skupiny, ktoré sa tam opevnili. Západné mocnosti toto bombardovanie pokladajú za zabíjanie civilistov a označujú ho za vojnový zločin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies